Geef je persoonlijke budget een extra boost

Kom privélessen geven tijdens je studies via Superprof!

Door de verschillende financiële uitdagingen is het leven van een student niet altijd goedkoop. De oplossing voor veel studenten is om een studentenjob te zoeken bij een winkel of restaurant in de buurt. Er zijn echter nog een aantal opties, waardoor studenten toch nog extra geld kunt verdienen en toch niet hun vrije avonden moeten opgeven. Een voorbeeld hiervan is privé lessen geven via een online platform zoals Superprof. Superprof is een platform waar studenten en privé leerkrachten elkaar kunnen vinden om privé lessen te kunnen volgen. Via het platform van Superprof vind je een ervaren privé leraar voor vrijwel elk onderwerp: van het leren jammen op een gitaar tot het geven van bijles voor wiskunde of economie, er is voor ieder wat wils! Studenten kunnen dus zelf ook over elk onderwerp les gaan geven! Hoewel het voor veel organisaties belangrijk is dat men een diploma behaald heeft, is het vaak geen vereiste om bijles te geven. Het enige wat er nodig is, en wat ook effectief gecontroleerd zal worden, is dat de bijles leraar voldoende vakkennis heeft. Dit kun je bewijzen met een diploma of met beoordelingen die voorgaande studenten voor je achtergelaten hebben. Het is dus ook belangrijk dat je meteen duidelijk maakt op welk onderwijs niveau je bijles kunt geven.

Waarom privéles geven?

Interesse in het geven van bijles, maar zijn de voordelen ervan nog niet duidelijk? Geen enkel probleem, we hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet! Bijlessen geven via een platform zoals Superprof zullen zorgen voor een aantal voordelen zoals:

Door het kunnen inplannen van eigen uren, wordt bijles geven gezien als een zeer flexibele job, waardoor studenten in langere lesvrije periodes zelf ervoor kunnen kiezen om geld te verdienen.

Bij Superprof heeft de bijles leraar zelf de volledige controle over hoeveel men per uur aan bijles zal verdienen en wanneer ze bijles willen geven. Dit zorgt er dus ook voor dat je zelf controle hebt op hoeveel euro per maand je extra zult kunnen verdienen. De combinatie van het bepalen van je uurtarief en het kiezen wanneer je lessen geeft, geeft je dus de volledige vrijheid om zelf te bepalen hoeveel je gaat verdienen.

Dit maakt het geven van bijles via Superprof een geweldig alternatief voor andere studenten jobs en biedt de mogelijkheid om van thuis uit of van op een studenten kamer te kunnen werken. Lees in het volgende deel alle informatie over het aanmaken van een leraren account op het online platform van Superprof.

Zelf les via Superprof geven?

Beginnen met bijles geven via het online platform van Superprof is zeer snel en eenvoudig. Begin met een account aan te maken op het online platform van Superprof, dit is volledig gratis voor bijles leraren. Laat op dit account meteen weten voor welke vakken je graag bijles of privéles zou kunnen geven en zie aan de hand van je huidige locaties waar in Vlaanderen je deze privé lessen zou kunnen geven.

De leerlingen zullen contact met de bijles leraar opnemen om een eerste les in te plannen om de bijles leraar beter te leren kennen. Tijdens deze eerste les is het de taak van de leraar om voldoende vragen aan de student te stellen. Zo kan de leraar namelijk een realistisch plan opstellen om te bepalen hoeveel uur privéles de student zal moeten volgen.

Bijles geven via webcam is tegenwoordig een zeer populaire optie bij studenten van het hoger onderwijs. Als bijles leraar is het daarom ook een aanrader om deze diensten te voorzien. Het heeft ook nog het voordeel dat de bijles leraar zich niet naar de student hoeft te verplaatsen. Hierdoor zullen er dagelijks meerdere studenten les kunnen volgen bij een leraar, waardoor de leraar dus ook meer kan gaan verdienen.

Het grootste voordeel bij het lesgeven via Superprof, is dat de prijs per uur bepaald zal worden door de leraar. De betalingen zullen via het platform van Superprof kunnen gaan, of de bijles leraar kan ervoor kiezen om directe betalingen tussen de leraar en de student te kunnen accepteren. Hierbij zal de bijles leraar alles van de verdiensten zelf kunnen houden. Wacht zelf niet langer en maak vandaag nog een leraren account aan via het online platform van Superprof.

Vergeet geen kijkje te nemen op de website!